25 травня 2021 року почалася навчальна практика з основ природознавства, здобувачів вищої освіти, спеціальності «Дошкільна освіта» в 119-с групі з екскурсії до комунального закладу центру позашкільної освіти. Методист еколого-натуралістичного відділу Тараненко Ірина Анатоліївна зустріла нас на еколого-натуралістичній стежинці.

Перша рослина, про яку розповіла Ірина Анатоліївна – це тіс ягідний. Цікавим фактором цієї рослини є те, що всі її частини – отруйні, але вона дуже красива і рідкісна. Деревина, кора і листя тиса містять алкалоїд (таксин), і тому він отруйний для людини і багатьох тварин, хоча, наприклад, зайці та олені охоче їдять тис без шкоди для себе. В давні часи з цієї виробляли посуд. Існувало повір’я, що людину можна отруїти, подавши їй вино в кубку з тиса, що насправді не є ймовірним. Чим старша хвоя тиса, тим вона отруйна. «Ягоди» (без насіння) їстівні, солодкі.

Серед інших рослин студентів зацікавили також: вейгела квітуча, ефедра, горобина скандинавська, церцис европейский, гінкго білоба, катальпа, кизильник, ялівець козацький, каркас та багато інших.

Кольорові іриси, маки, квіти жовтої акації, тамариксу викликали у дівчат сплеск незабутніх емоцій.

Ми щиро дякуємо методисту центру – Тараненко Ірині Анатоліївні за високий внесок знань для майбутніх фахівців дошкільної освіти.

Природа навколо нас така казкова і така тендітна… Оспівана письменниками і поетами. Творчі люди просто не в змозі не звернути на неї уваги. Ми ж дуже часто не звертаємо уваги на її чарівність і силу. Про природу необхідно піклуватися для того, щоб насолоджуватися її красою!

Categories:

Tags:

Comments are closed

Top